HolidayMatch.eu - Verhuur vakantiewoningen langs de Costa Blanca
HolidayMatch.eu - Verhuur vakantiewoningen langs de Costa Blanca
HolidayMatch.eu - Alquiler vacaciones en la Costa Blanca
HolidayMatch.eu - Apartment Rentals across the Costa Blanca
CMS
HolidayMatch.eu - Verhuur vakantiewoningen langs de Costa Blanca
HolidayMatch.eu - Verhuur vakantiewoningen langs de Costa Blanca
Click to open Facebook
CMS

•••

Klik hier om je ervaringen te delen

INFORMATIE - Santa Pola

INFORMATIE - Santa Pola


De Costa Blanca is een populaire kuststreek in Spanje, gelegen aan de oostkust van het Iberisch schiereiland. De naam Costa Blanca komt voort uit het feit dat men in deze streek vroeger een zeer intensieve teelt van amandelbomen kende. De naam ‘witte kust’ slaat op de witroze kleur van de bloesem van de amandelbomen. Tegenwoordig is de amandelteelt voor een groot deel verdwenen in de regio. Onder de massa leeft het idee dat de naam slaat op de kleur van de stranden of van de witte woningen die je in redelijk wat dorpen terugvindt. Hoewel de stranden van Benidorm, het Levante strand en het Poniente strand, zeker tot de witste stranden van Spanje behoren heeft dit niets te maken met de naam Costa Blanca.

De regio begint in het zuiden bij Torrevieja en strekt zich uit tot aan Gandia in het noorden. De Costa de Valencia en de Costa del Azahar die ten noorden van de Costa Blanca liggen en tot aan de plaats Vinaros lopen worden ook vaak tot dezelfde regio gerekend. Officieel houd de Costa Blanca boven Gandia echter op. Langs de Costa Blanca liggen enkele zeer bekende en populaire badplaatsen. Het allerbekendst is Benidorm, de toeristenhoofdstad van heel Spanje. Na Londen en Parijs telt Benidorm het hoogste aantal hotelbedden van Europa. Kenmerkend is de bouwstijl: enorm veel hoogbouw. Meer bescheiden badplaatsen langs de Costa Blanca zijn Denia, Javea, Moraira, Calpe, Altea en Torrevieja.

De Costa Blanca is niet alleen populair als zomerzon bestemming. Ook in de wintermaanden trekken vooral Belgen, Nederlanders en Duitsers naar deze op dat moment relatief warme streek om de overwinteren. De stad Benidorm heeft hierdoor de reputatie dat het in de winter een bejaardenoord is. Wie geen zin heeft in massatoerisme maar wel van het aangename klimaat van de Costa Blanca wil genieten zijn er nog voldoende bergdorpjes te vinden waar de authentieke Spaanse sfeer nog heerst. In een bescheiden badplaats zoals Moraira is het wel het toerisme dat de de sfeer in het dorp bepaald, maar in vergelijking tot plaatsen als Benidorm en Calpe heerst hier een relatieve rust.

HOLIDAYMATCH.eu ®

(™) van Belgium Internet Technologies CV


- Zalkerbos 26 - ZOETERMEER (Netherlands)

- C/ Creu del Sud 1 - ALBIR (España)

- Varadero 2A - ALTEA (España)

VAKANTIE INFORMATIE- Over de Costa Blanca

- Over de steden

- Wetenswaardigheden

  

INFORMATIE


- Over ons

- Alg. voorwaarden

- Nuttige informatie

- Links

  

© 2004 - 2016 Belgium Internet Technologies CV . All rights reserved.